Ebola, jeg får det hvis jeg reiser til Tanzania?

Etter den nylige utbrudd av Ebola feber, har jeg lagt merke til at mange er motvillige til å reise til Afrika. Det er forståelig, men jeg vil likevel ikke være så nervøs når det er viktig å huske at Afrika er et veldig stort kontinent med mange forskjellige land, og at det er i Vest-Afrika som Ebola har primært påvirket befolkningen. Det er ikke som om du ikke klarer å reise helt innenfor Europa bare til en mistenkt tilfelle ble reist i Madrid, eller at du ville hoppe til New York tur bare til et par mennesker rammet av Ebola i Texas.

Akkurat nå synes det å være viktig å unngå å reise til Guinea, Liberia og Sierra Leone. Til kontrast, for eksempel gå på safari i Tanzania eller strandferie til Seychellene skal være like trygt som å ri på en helg til London eller København, så lenge det offentlige helsemyndighet vil ikke med andre og strengere, direktiver.

Jeg tenker faktisk selv på bare en tur til Tanzania med litt innledende safari i Serengeti i en uke og deretter avslappende sol og sjø i Zanzibar! Jeg har alltid drømt om å se den store fem, eller store fem, på samme tur. Jeg har haket alle fortiden, men for tre forskjellige turer, så da jeg ikke føler at det virkelig teller.

Så jeg vil i hvert fall ikke være hjemme og være lei uten å gi meg bort og nyte alt som er så stor om Afrika og sin fantastiske natur og dyreliv!