En romantisk weekend i Stockholm

Många nyförälskade par väljer att tillbringa en weekend i Stockholm under mitten av februari när alla hjärtans dag närmar sig. Eftersom alla hjärtans dag i år infinner sig på en söndag är en hotellvistelse en utmärkt gåva att ge bort till någon man håller kär. Passa samtidigt på att besöka något av Stockholms många museum och ät en god middag på någon av Stockholms bästa restauranger.

Välj hotell med omsorg

Trots att en weekend bara är några få nätter är det lika viktigt att välja rätt hotell som om det hade varit en veckolång vistelse. En romantisk weekend i Stockholm kan bli helt fantastisk med rätt hotell – men den kan också bli en besvikelse av samma orsak. Eftersom det finns så många hotell att välja mellan är det klokt att ta del av recensioner och serviceutbud för att verkligen bli nöjd.

Välj ett centralt beläget hotell

Med cirka 270 hotell i Stockholm kan det vara svårt att veta vart man ska börja leta. Ett hotell vid centralen är oftast vad många föredrar då det är lätt att hitta, läget är otroligt centralt och det finns många bra restauranger i närheten. Vill man upptäcka en annan stadsdel går samtliga tunnelbanelinjer från T-centralen.

 

Stockholm är känt för sitt läge vid vattnet. Bara ett stenkast från T-centralen flyter Mälaren förbi och en promenad längs vattnet är både romantiskt och rogivande. Kort sagt finns det många möjligheter om man väljer att bo centralt.

 

Ett lyxigt hotell i Stockholm

Sheraton Hotel ligger nära T-centralen och är en stående favorit hos många tillresta besökare. Med en fantastisk utsikt över Mälaren och rumsmodeller från det klassiska hotellrummet till olika sviter finns det något för alla. Hotellets conciergeservice håller hög standard och kan hjälpa till med allt från att stryka kvällens kostym till att boka bord på en av Stockholms mest romantiska restauranger.

Hotellet ligger dessutom nära Gamla stan, en stadsdel i Stockholm som enligt många är den mest romantiska stadsdelen i huvudstaden. Här finns det mängder av små gränder och promenadstråk att upptäcka och blir det för kallt finns det mysiga caféer att värma sig på.